Skånetrafiken byter bijettsystem

Skånetrafikens olika biljettkort är mycket känsliga för yttre påverkan. Att trasiga kort måste bytas ut är vanligt, men snart ska man skaffa ett helt nytt biljettsystem.

Skånetrafikens olika biljettkort, till exempel Sommarkortet, Skånekortet och Rabattkortet är magnetkort som används i ett system som togs i bruk redan 1989, och magnetkorten är lätta lätt att skada.

– Korten kan påverkas om magnetremsan skrapas eller om två kort läggs mot varandra. Och vår utrustning har blivit äldre och kan skada korten ibland, säger Mats Lundberg, tekniskt ansvarig för biljettsystemet på Skånetrafiken.

Men snart ska det bli ändring, inom kort ska hela biljettsystemet bytas ut.

– Vi har studerat och köpt ett nytt biljettsystem som ska testas till hösten i Ängelholm. Nästa år kommer det i hela Skåne. Då införs kontaktlösa kort som får en helt annan livslängd. Och hela systemet blir tryggare, säger Mats Lundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".