Regionen granskar äldrevården

Under hösten ska den skånska äldrevården granskas. Tillsammans med kommunerna i Skåne ska Region Skånes revisorer granska äldrevården och vården för psykiskt funktionshindrade. Det är ett av de tre områden som Region Skånes revisorer tycker är viktiga att kontrollera under året.

De skånska kommunerna har blivit tillfrågade om de är intresserade av samarbetet och hittills har 18 stycken visat intresse. När det gäller granskningen av äldrevården ska man bland annat titta närmare de äldres läkemedelsanvändning. De äldre får ibland läkemedel som motverkar varandra.

Granskningen av äldrevården och vården av psykiskt funktionshindrade ska också visa hur de Skånska kommunerna och Region Skåne samverkar när det gäller vårdplanering och informationsöverföring.

Några av de skånska kommunerna som har visat intresse är Osby, Perstorp, Åstorp, Tomelilla och Båstad. Den del av granskningen som man varit mest intresserad av är den som rör äldrevården. Kommunerna måste besluta senast den siste augusti om de vill vara med i samarbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".