Facket kritiskt till hur nedläggningsbesked skötts

I måndags kom beskedet att Skånekött i Skurup, som ingår i Swedish Meatskoncernen, lägger ner verksamheten där. Och Jan Zielinski, ombudsman för livsmedelsarbetarförbundet syd, är kritisk till hur de anställda fick beskedet igår.

Skånekött lägger ner verksamheten i Skurup och flyttar till Halmstad. Det fick de 75 anställda i Skurup veta i måndags och Och Jan Zielinski, ombudsman för livsmedelsarbetarförbundet syd, är kritisk till hur de anställda fick beskedet.

- Jag tycker att man kunde hanterat detta på ett mycket smidigare sätt och det sa jag till dem också och då pekar de på den lavinartade utvecklingen på Skånekött och att de måste göra någonting väldigt snabbt.

För fackförbundet kom beskedet inte som någon överraskning.

- Jag tror att hela slaktcharktbranschen i Sverige vet om vad som är på gång och att det ska hända saker någonstans och i den här regionen där Swedish Meats har köpt upp både Skånekött och SLP Pärson så har väl alla i princip gått och väntat på att något ska hända.

Och att vara ombudsman nu tycker Jan Zielinski känns tungt.

- Det är tufft att åka ut och möta de här chokade människorna. Det är trist att få ett sånt här besked ju speciellt i ett läge som nu inför eller under en semester. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".