Tvång på hundkoppel diskuteras i Malmö

Det kan bli kopplingstvång för hundar i hela Malmö. Hittills har det varit krav på att hundar ska gå kopplade i stadsdelarna Centrum och södra Innerstaden, men nu arbetar Gatukontoret med ett förslag som innebär att alla hundar i kommunen måste kopplas.

- Vi har fått en rad olika bekymmer här där kamphundar bitit både barn och vuxna och det har ökat. Vi har haft diskussioner med polisen som vill att vi går in till länsstyrelsen och begär kopplingstvång i hela staden, säger Rolf Jonsson, gatudirektör i Malmö.

Rolf Jonsson berättar att tre barn på Stenskullaskolan har blivit bitna under de senaste månaderna och polisen har haft problem med okopplade hundar i Rosengård och i innerstaden.

- Om där är hundägare som inte kan rå på sina hundar som går till anfall mot barn och vuxna då får vi ha kopplingstvång inom stan. Det är den enda utvägen som jag ser det.

Och ett kopplingstvång skulle göra det möjligt för polisen att ingripa menar Rolf Jonsson som tror att det förslaget kan gå igenom till hösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".