Journalistiskt feriearbetande ungdomar

I sommar har Arbetsförmedlingen samlat ungdomar i fyra skånska städer för att låta dem feriearbeta med att göra journalistik om arbetsmarknad och jämställdhet. Projektet heter ”Tänk om”.

I Malmö kollar man dessutom på hur fotboll och kön hänger samman. Syftet är att göra en hemsida som ska vägleda niondeklassare i deras gymnasieval.

– Det fungerar som en tidningsredaktion, med morgonmöte och reportageskrivande, säger Martina Unnerstål är en av handledarna.

De 25 ungdomarna har själva spånat fram sina idéer. Sara Jönsson, Martina Larsson och Emelie Andersson ska granska ett fotbollslag i Kvarnby som rasade ihop efter att några i laget slutade. De har egna erfarenheter av fotboll och är därför nyfikna på hur det kan gå så för ett lag. De hoppas att de genom sina texter kan inspirera till att förändra bilden av och förväntningar på tjejer och killar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".