Kastrup drabbat av köer

Efter de senaste dagarnas kaos med timslånga väntetider på Kastrups flygplats var köerna på onsdagen betydligt kortare. På Kastrup har man försökt anpassa sig till de nya, mer tidskrävande säkerhetsrutiner som införts.

Många resenärer var förberedda på lång väntan.

- Jag hade vänntat mig kaos,så jag var ute i god tid. I måndags skulle jag pka samma tid och blev jättesur på grtund av förseningen, säger Anders Holmström.

Köerna går betydligt smidigare nu än i början av veckan, då nya säkerhetsrutiner, ett havererat bagageband och långt fler passagerare än vanligt ledde till kaos.

Danska luftfartsverket och transportministern Flemming Hansen kritiserar nu flygplatsens ledning för att de inte gjort mer för att förbättra situationen, bland annat genom att anpassa personalstyrkan.

- Vi har fått nya rutiner i säkerthetskontrollen som kräver mer personal. Vi håller på att anställa flera. Vi har även satt in serviceassistenter som har gröna tröjor som hjälper passagerarna att göra sig klar för säkerhetskontrollen, säger Annette Haaning, kommunikationschef på Kastrup.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".