Skåningar är ärligare än andra

I år lägger Skattemyndigheten i Skåne extra resurser på att granska vissa avdrag i deklarationerna. Det är bland annat reseavdrag, avdrag för dubbel bosättning, inkomst av kapital och aktieförsäljning som granskas extra noga.
Skattemyndigheten har hittills hunnit granska över hälften av alla förenklade självdeklarationer. Först i slutet av juli kommer alla deklarationer vara klara och den första utbetalningsomgången sker i mitten av augusti. I stort sett alla som har valt att deklarera över nätet, kommer då också få sina slutskattebesked. Statistik över Skåne, som Skattemyndigheten för, visar att skåningar är ärligare än folk i övriga Sverige. - Vi mäter vad vi kallar för ändringsfrekvens och tittar man på den för förra året då ligger vi lite lägre här än riket i övrigt. Det kan ju del bero på att skåningarna är ärligare än andra eller att vi jobbar på ett annorlunda sätt, säger Anita Odén som är ställföreträdande regionskattechef på Skattemyndigheten i Malmö.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".