MUF anklagar Reepalu för stöld

I ett utspel om integrationspolitiken anklagar det moderata ungdomsförbundet i Malmö kommunalrådet Illmar Reepalu för att för stöld. Trams, säger Reepalu.
Malmö har under de senaste åren tagit emot två miljarder kronor från staten för att bland annat lösa problemen med integration och arbetslöshet. - Vad vi säger är att Ilmar Reepalu har snott pengarna. Det är fakta. Vad Reepalu har gjort är att han har utnyttjat lagstiftningen. Vi vill använda pengarna till projekt som satsar på egenföretagande, säger den moderata riksdagskandidaten Tobias Billström. Som exempel på misslyckade integrationsprojekt nämner Tobias Billström den så kallade storstadssatsningen, som han menar inte ledde till att det skapades ett enda riktigt jobb utan bara kommunala projektanställningar. MUF vill bland annat att pengar, som de som satsades på storstadsprojektet, i framtiden ska gå till att förbättra situationen i skolan, och till att göra det enklare för människor att starta egna företag. Man vill nu att Illmar Reepalu ska redovisa vad de två miljarder som han har fått i statliga bidrag har använts till. - Det är hans plikt och redovisningen ska göras innan valet, säger Tobias Billström. - Jag har redan redovisat för det i fullmäktige. Där sitter Tobias Billström och det är underligt att han inte har tagit del av det, säger Ilmar Reeplau. Han är upprörd över Muf:s utspel. - Det här är trams. Malmö kommun har sedan länge varit en förebild i landet på hur vi har hanterat arbetslösheten och integrationen. Sedan 1994 har 15 000 nya jobb skapats i Malmö och många av dem är det invandrare som fått, säger Reepalu.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".