Vallöften om fler bostäder i Lund

Genom att satsa på nya företagsparker och fler bostäder vill socialdemokraterna i Lund locka företag till kommunen. Moderaterna tycker att sänkt skatt och utökad kollektivtrafik är viktigast.

Studentstaden Lund är kunskapsintensiv och staden är en av näringslivets starkaste motorer. Stora Företag som Ericsson och företagsparken Ideon driver på utvecklingen och framtida projekt som Brunnshög, Max-labb och planerna på ESS kan ge ytterligare bränsle åt kommunen. Men samtidigt finns det hinder som kan sätta käppar i hjulet för näringslivet.

Socialdemokraterna som tillsammans med sina stödpartier miljöpartiet och vänsterpartiet styrt Lund sedan förra valet ser kanske bostadsbristen i Lund som ett stort hinder.

Moderaterna tycker också att det är viktigt att satsa på Bostäder, men vill också jobba med andra frågor för att kunna locka fler företag och därmed fler jobb till Lund. Till exempel att det helt enkelt finns plats för nya företag. Moderaten Christine Jönsson är vice ordförande i kommunstyrelsen.

Moderaterna tycker också att skattetrycket håller företagen borta från Kommunen. Socialdemokraterna tillsammans med sina stödpartier höjde ifjol kommunalskatten i Lund med 75 öre. Men om Moderaterna vinner valet i höst så lovar moderaterna att den ska sänkas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".