Lyckad insats mot bostadsinbrott

Antalet bostadsinbrott i Malmöstadsdelen Fosie har sjunkit dramatiskt under årets första fyra månader jämfört med förra året. Fosiepolisen har genom en riktad specialinsats fått ner antalet inbrott till nära en tredjedel.

Under de senaste åren har antalet inbrott i bostad ökat lavinartat i Fosie. Mellan 2002 och 2005 ökade inbrotten med nästan 100 procent. Men nu är alltså trenden bruten. Genom att kombinera underrättelsearbete med bättre brottsplatsundersökningar och information till grannarna har siffrorna sjunkit dramatiskt i år. Med nästan två tredjedelar.

- Vi har haft en lyckad insats under årets första fyra månader, säger Stefan Wredenmark som är stationschef hos polisen i Fosie.

Och enligt honom är Fosie ett speciellt utsatt område.

- Vi har många socialt utslagna personer här som måste stjäla för att finansiera sitt missbruk, och när vi lyckas gripa dem så ser vi tydligt att det blir färre inbrott, säger Stefan Wredenmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".