Möllagården i Östraby fortfarande tomt

Hörbybostäder har fortfarande inte lyckats sälja fastigheten som inrymde äldreboendet Möllagården, som stängdes trots kraftiga protester för ett par år sedan. Äldreboendet i Östraby stängdes för att kommunen skulle spara pengar. Medan de som var emot nedläggningen hävdat att nedläggningen kostar miljoner istället för att bli en besparing. Man har alltså inte lyckats sälja huset och nu tvingas Hörbybostäder istället söka andra användningsområden.

Idag har Möllagården stått tom i nästan ett och ett halvt år. Socialnämnden har betalat runt en miljon kronor i hyra för de tomma lokalerna och än är inte fastigheten såld.

Det börjar bli ont om vårdplatser i Hörby och kommunen kommer att köpa platser samt bygga servicelägenheter för att täcka upp behoven, det säger Kjell-Åke Persson som är kommunstyrelsens centerpartistiske ordförande till P4 Radio Malmöhus. Kjell Åke Persson säger också att han inte ångrar beslutet att stänga Möllagården - det var för litet och för dyrt  även om vården var bra. Däremot hade han gärna sett att fastigheten hade sålts för länge sedan.

Det kommunala bostadsbolaget Hörbybostäder ville ha knappt 20 miljoner kronor för fastigheten men har helt enkelt inte fått ett tillräckligt bra bud - och därför försöker man nu hitta nya användningsområden för den.