Nya jobb till uppsagda vid JMS Rulloffset

Det finns hopp om att de flesta som sagts upp vid JMS Rulloffset i Malmö, alltså tidningen Arbetets fd tryckeri, kommer att få ny sysselsättning. Om en månad stängs tryckeriet på Bergsgatan i Malmö, men bland de 15 anställda har redan flera fått arbetsuppgifter i andra delar av JMS-koncernen.

Tryckeriet var ju det sista av tidningen Arbetet som fanns kvar på Bergsgatan i Malmö. Men nu har även tryckpressen tjänat ut sin tid. De tryckuppgifter, främst delar av tidningen Metro och tryckning av direktreklam, som JMS haft kvar i huset har successivt förts över till andra delar av koncernen. Men det finns förhoppning om att stor del av personalen ska kunna följa med.

Platschef Kaj Möller säger till P4 Radio Malmöhus att en del av de uppsagda har blivit anställda i Vellinge för tillfället och fyra man är uppe på tryckeriet i Kristianstad.

- Vår målsättning är att vi ska kunna erbjuda fler jobb i Kristianstad. Idag kör vi bara ett skift i den nya maskinen där och målsättningen är att vi ska kunna köra tre skift och då kommer vi behöva folk där, säger han.

Dessutom diskuteras ett nytt projekt i Vellinge med ytterliggare en utbyggnad och då kan en del jobb bli aktuellt även där.