Tre häktade för branden på Sjöhusgården

Tre män har begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för att ha anlagt branden på Sjöhusgården i Eslöv natten mellan tisdag och onsdag.
De tre männen, som är mellan 20 och 27 år gamla, greps i går som en följd av vittnesförhör och tips efter branden tidigare i veckan. Det var vid tvåtiden natten till i onsdags som den anrika Sjöhusgården totalförstördes vid en brand, som förmodligen började i halmtaket. När brandkåren kom till platsen var hela huset övertänt och räddningspersonalen fick koncentrera sig på att hindra elden från att sprida sig och kunde inte rädda någonting av huset. Åklagare Pehr Ola Pehrsson, som leder förundersökningen, säger till P4 radio Malmöhus att de tre männen är misstänkta för mordbrand och att om de fälls så kan påföljden bli lägst två års fängelse. Branden i Sjöhusgården, som har anor från 1831, chockade många i Eslöv. Gården har under långa tider varit en samlingspunkt för många Eslövsbor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".