Höganäs har Sveriges billigaste bensin

Sveriges billigaste bensin finns att köpa i Höganäs där ett bensinpris rasat i flera månader till de motorburna kundernas förtjusning. Det lägsta priset för en liter 95-oktanig bensin är nere på 10 kronor och 6 öre i Höganäs, omkring 2 kronor billigare än på andra orter.

Och igår var det kö till pumparna på Hydros automatstation dit folk kommit från när och fjärran för spara någon hundralapp vid tankningen. En av dom är Torbjörn Lagrelius från Helsingborg:

- När det blir två kronor billigare är det lönt att köra en bit, säger han. Men för mig är det bara två mil.

Mattias från Linköping har inte kört hela vägen till Höganäs för att tanka men passade på när han var i trakten. Nästa kund vid pumpen är Thomas Nilsson, även han från Helsingborg, och han är nöjd med priskriget:

- Det känns bra, det börjar likna bättre priser nu, säger han.

Det är inte bara kunderna som gläds. Kjell Blixt, som driver en Preemstation, gillar konkurrensen och får nya kunder på köpet. Men han skönjar också slutet på priskriget.

- Signalerna visar att priserna är på väg upp även i Höganäs. Stationerna höjer priset några dagar innan de backar men det är bara frågan om vem som tar täten.