Socialdemokraterna i Lomma

Den borgerliga majoriteten har under den gångna mandatperioden kraftigt förändrat villkoren för våra äldre genom att lägga ner fritidsverksamheterna hår- och fotvård på Jonasgården och Havsblick.

Vi kommer att se till att fritidsverksamheten struktureras upp med daglig verksamhet i våra servicehus för att bryta ensamheten bland våra gamla.

Man har också höjt taxor och avgifter, vilket gör att några av våra pensionärer får söka försörjningsstöd för att klara av dessa höjningar.

Vi kommer också att se till att de taxor och avgifter som har trätt i kraft återställs.

Majoriteten har likaså infört städning var 3:e vecka. Detta är för oss oacceptabelt och vi kommer att se till att det kommer att städas var 14:e dag.

Inflyttningen till kommunen är stor och barnantalet ökar i en takt som aldrig förr, detta riskerar att framkalla brist på barnomsorgsplatser, om inget görs.

Idag har man utnyttjat varje möjlighet att hitta nya platser inom befintlig verksamhet, vilket riskerar den goda omsorg vi idag har.

Vi kommer att se till att alla barn skall få möjlighet inom den lagstadgade tiden (4mån) till en plats i förskolan genom att driva på med utbyggnader i båda kommundelarna.

Vi kommer även att se till att kvalitén bibehålls genom hög personaltäthet.

Byggnationen i kommunen är stor och efterfrågan verkar inte att sina men det byggs inte för alla. Den borgerliga majoriteten har fattat ett beslut att det kommunala bostadsbolaget (LFAB) skall säljas och därför utvecklas inte bolaget utan är enbart ett förvaltningsbolag med 286 lägenheter. Det har inte byggts sedan 1994.

Det är inte en god bostadspolitik att inte se till att det byggs för alla. Vi kommer att se till att bostadsbolaget vaknar upp ur sin törnrosasömn och att man bygger även för den grupp av människor som av en eller annan anledning vill ha hyresrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".