Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Centerpartiet i Lomma

Fortsatt utbyggnad av Lomma Hamn.
Vi är och har alltid varit positiva till utbyggnad av området norr om ån i Lomma (eterniten). Nuvarande beslutad utbyggnad skall fullföljas, således även på nuvarande båtuppläggningplats. Vi vill vidare ha utbyggnad även norr om nuvarande byggnadsområde, således öster om furet och vidare norrut på de gamla tipparna.

Samtidigt vill vi ha båtuppläggningen öster om vägen mellan Lomma och Bjärred och väster om Höje å på den s.k. strykjärnstomten. Dessutom blir planerat idrottsområde norr om denna båtuppläggning en utmärkt plats. Båtuppläggningsplatsen kan då utnyttjas till bl.a. badparkering under sommarn.

Våra äldre invånare
Landets och kommunens befolkning blir äldre och äldre. Vår äldre befolkning har större krav på service och boende. Därför tycker vi det är viktigt att området såsom Lomma Hamn blir utbyggt. Vi är mycket positiva till utbyggnad av hyresrätter anpassade till den äldre befolkningen såsom Jonasgården och byggnationen intill banken i Bjärred och planerade Vegabyggnationen intill Havsblick i Lomma. På så vis får våra äldre nära till sjukvården, affärerna, banken, etc.

Trygghet i samhället
Under de senaste månaderna har problem med vissa ungdomar funnits i både Lomma och Bjärred. Det är framförallt på fredags- och lördagskvällar och nätter som problemen är som störst. Den borgerliga majoriteten har beslutat om att ”Vakande ögon” skall patrullera i bil under nätterna. Vi är positiva till detta. Dels finns ambulerande väl synliga bilar som observerar och dels finns den viktiga fältgruppen, som rör sig runtom i kommunen. Fältgruppen är en mycket viktig resurs som dämpar oroligheter och hjälper behövande ungdomar. Naturligtvis hoppas vi dessutom att fler föräldrar deltar i nattvandringar.

Busslinjerna
Lomma kommun har många invånare som arbetar i andra kommuner, framförallt Lund och Malmö. Många kör bil till sitt jobb, men inom snar framtid kommer det att bli svårare att dels köra in i städerna och dels att parkera. Av dessa anledningar är et viktigt att fler busslinjer framförallt på morgonen till både Lund och Malmö inrättas och naturligtvis åter på eftermiddagen. Detta gäller både från och till Bjärred och Lomma. Tyvärr får vi inte pågatåg förrän Citytunneln i Malmö är klar (år 2011).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".