Moderaterna i Sjöbo

Vi vill bl a fortsätta arbeta med följande:

  • Ordning och reda, trygghet och säkerhet
  • Bra utbildning – en skola för alla att växa i!
  • Fler företag och fler människor i arbete

Det är och ska så förbli bra att leva och bo i Sjöbo kommun. Vi vill verka för en fortsatt positiv utveckling. För alla!

Ordning och reda, trygghet och säkerhet
Idag råder oro i samhället av olika skäl. Oro och viss rädsla finns hos barn, ungdomar och äldre människor i olika sammanhang. Det som skapar oron är bl a   brottsligheten med inslag av olika slags brott samt förekomsten och missbruket av droger och alkohol. Vi har tagit upp kampen och tänker fortsätta kämpa mot brottsligheten och därmed också mot missbruket. Vi måste skapa ordning och reda för att kunna uppleva trygghet och säkerhet i vår kommun. Detta görs bl a av kommunen och polisen tillsammans.

En skola för alla att växa i
Sjöbo kommun är mitt i processen att bygga en ny skola. Att forma en skola för framtiden kräver tid, tålamod och engagemang, men också en vilja till förändring. Vår målsättning är att skapa Sveriges bästa skola, en skola där trygghet, ordning och reda råder och alla elever får utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. En skola fylld av glädje, med flera vuxna till stöd för eleverna. Vi vill utveckla skolan genom en öppen debatt där alla inblandade får vara med och påverka, såväl barn och ungdomar, som vuxna. Utvecklingen ska ske i samförstånd mellan barn och föräldrar, ledning och personal.

För oss moderater har skolfrågan högsta prioritet. Vi tänker inte vrida tillbaka klockan, trampa på i ”gamla hjulspår” eller vara rädda för så kallade ”heliga kor” när vi skapar en ny modern skola för framtiden. Vi moderater slår vakt om bland annat flexibelt lärande, där stor hänsyn tas till den enskilde eleven och dennes förutsättningar. Vi vill inte ha tillbaka den segregerade skolan. Vi moderater vill ha en skola för alla att växa i.

Vi moderater vill att alla ungdomar som väljer att gå t ex en idrottsinriktning i Sjöbo men bor i annan ort inom Sjöbo kommun ska kunna få ett månadskort för kollektivtrafik inom Sjöbo kommun. Vi moderater vill tillsätta en tongivande referensgrupp med representanter från föräldrar, elever, lärare och skolledning från alla kommunens delar inför det fortsatta skapandet av Sveriges bästa skola. Vi moderater vill ha fler vuxna i skolan och på våra skolgårdar. Ingen ska behöva vara rädd för att gå ut på rasterna. En röst på moderaterna är en röst för en tryggare skola och en skola för alla att växa i.

Fler företag och fler människor i arbete
Utanförskapet i samhället måste brytas. Detta klarar inte kommunen av ensam. Här måste incitamenten från staten bli bättre. Om vi får fler företag och entreprenörer, som har anpassade regler efter företagets storlek och därmed vågar expandera och anställa fler personer i företaget så minskar arbetslösheten och fler personer får  en bättre trygghet och säkerhet i sina liv. I kommunen ska vi försöka skapa förutsättningar för såväl det etablerade näringslivet som för nya företag/företagare som vill etablera sig i Sjöbo kommun. Det vill vi göra genom att kunna erbjuda tomtmark till lågt pris, bra barnomsorg och skola med en god utbildning. Vi vill verka för ett fortsatt positivt näringslivsklimat i vår kommun. Vi tror att detta innebär också att fler arbetstillfällen skapas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".