Nu sjunker arbetslösheten i Skåne

Antalet arbetslösa i Skåne minskade under förra månaden med 13 procent jämfört med samma månad förra året. Det visar statistik från Länsarbetsnämden.
Antalet arbetslösa i Skåne minskade under förra månaden med 13 procent jämfört med samma månad förra året. Det visar statistik från Länsarbetsnämden. I Skåne minskar arbetslösheten mer än i övriga landet. - I Skåne har arbetslöheten minskat nästan dubbelt så mycket jämfört med i övriga riket. Arbetslösheten i Skåne har minskat med nästan en procent i Skåne medan den bara minskade med 0,6 procentenheter i övriga landet, säger Göran Olsson som är utredare på marknadsenheten på Länsarbetsnämnden. Förbättringen på arbetsmarknaden i Skåne har även gynnat dem som står längst ifrån arbetsmarknaden, de långtidssarbetslösa. Jämfört med för ett år sedan har antalet långtidsinskrivna minskat med ungefär 18 procent. - Sett över tiden brukar inte antalet långtidsarbetslösa förändras särskilt mycket och förändringarna brukar inte heller ske särskilt fort men det positiva nu är att vi har sett en gynnsam utveckling för den här gruppen under den senaste niomånadersperioden, då antalet har minskat kontinuerligt, säger Göran Olsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".