Socialdemokraterna i Skurup

Sätt stopp för ansvarslösheten
Sätt fart på byggandet av nya lägenheter i Skurup och ge skurupsborna valfrihet i boendet. Det är en av huvudpunkterna i socialdemokraternas valmanifest inför valet. Socialdemokraterna oroas av den nuvarande bostadspolitiken i kommunen som till stor del handlar om dyra villor.

Valfrihet i boendet
Vi vet att många köar för att få lägenheter. Det gäller inte minst äldre som inte längre orkar med att bo i villa långt från service. Det gäller också många yngre som inte har råd att köpa sitt boende.

De borgerliga talar man ofta om behovet av valfrihet. Men var finns valfriheten för den som inte har mycket pengar?

Skuldsätt inte barnbarnen
Våra motståndare ägnar sig också åt en ansvarslös ekonomisk politik. Det senaste året har de borgerliga partierna presenterat en rad planer som bland annat innebär att man tvingar framtida generationer att betala dagens kostnader. Det ska göras genom att man låter kommunala bolag låna pengar.

Ett annat exempel på ansvarslöshet var när man förberedde en försäljning av Nils Holgersson-gymnasiet till första bästa fastighetsspekulant. Kommunen skulle sedan under massor av år tvingas betala tillbaka nästan det dubbla i form av hyra.

Vi socialdemokrater tycker att det är bättre att betala rimliga kostnader med en mindre skattehöjning än att dra på oss dyra skulder.

Nedskärningar drabbar alla
Samma ekonomiska ansvarslöshet drabbar dessutom den kommunala servicen. Nedskärningar och allmänt dålig personalpolitik med sjukskrivningar som följd drabbar alla i kommunen. Det drabbar skolbarn, äldre, vårdtagare, anhöriga och anställda.

Nedskärningarna i den kommunala servicen är ett hänsynslöst sätt att ”spara” pengar. Skattebetalarna och de anställda i kommunen förtjänar ett bättre bemötande.

Om vi får väljarnas förtroende i höstens val kommer vi också att ta i med krafttag mot den arbetslöshet som i inte minst drabbar de unga. Arbetsmarknadspolitik är inte bara statens ansvar. Även kommunen måste vara aktivt drivande.

Det är också hög tid att Skurup slipper stå på den skamliga listan över landets sämsta kommuner när det gäller kultur. Med oss vid det politiska rodret kommer kulturen att tas på allvar. Vi kommer att satsa på kulturskolan och stödja lokala initiativ speciellt för barn och ungdom.

Ge alla insyn i politiken
Sist men inte minst är det nödvändigt att återinföra demokratin i Skurup. Makten utövas i tjänstemannakorridorer av en liten klick maktgiriga personer. Opposition och allmänhet har inte längre rimliga arbetsförhållanden och insyn.

Med ett socialdemokratiskt Skurup får du:

  • Större valfrihet i boendet
  • En ansvarsfull ekonomi och hushållning
  • Personalpolitik som inte leder till att personalen slits ut
  • Trygg och bra service
  • Krafttag mot ungdomsarbetslösheten
  • Ett Skurup som värnar om miljön och inte bygger sönder den vackra strandlinjen mot havet
  • Ett styre som kämpar för att polisstationen blir kvar
  • Satsning på utbildning och skolor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".