Centerpartiet i Staffanstorp

Miljonprogram i Staffanstorp?
De styrande vill skapa tillväxt genom att bygga ut kommunen med trettio procent på tio år – mer än miljonprogrammet! Centerpartiet vill skapa tillväxt, inte växtvärk. Utveckla kommunen med förnuft, på med­borgarens villkor!

Grön kommun eller grå?
Centerpartiet vill bevara och utveckla kommunens grönområden och bevara våra idrottsplatser. Var du än bor i kommunen ska du ha nära till närmaste idrottsplats.

Varm mat varje dag?
Alla ska ha rätt att äta varm mat. Också våra äldre som behöver få matleveranser ska få varm mat hemkörd varje dag. 

Centerpartiet i Staffanstorps kommun tycker dessutom:

  • att Hjärups centrum ska slippa genom­fartstrafik
  • att Hjärup ska få behålla idrottsplatsen i närhet till skolorna
  • att framtida utbyggnad ska anpassas till kyrk­byarnas unika karaktärer
  • att det ska finnas såväl grönytor som gott om parkeringsplatser i tätorternas centrum
  • att ungdomar ska ha alla chanser att få in en fot på arbetsmarknaden, i stället för två i arbets­löshet.

Tillväxt utan växtvärk
”Att genomföra Tillväxt 7000-programmet, som innebär en enorm utbyggnad i hela kommunen, kommer att skjuta ekonomin i sank. En ofantlig befolkningsökning innebär att nya skolor, idrotts­hallar, ålderdomshem, förskolor mm måste byggas. Det kostar stora pengar. Kommunens invånare får det inte bättre för att vi plötsligt blir 30% fler människor. I stället skall resurserna användas till att höja kvaliteten på servicen och/eller sänka skatten. Då får vi en utveckling som kommer våra medborgare till godo.”
Ingemar Bengtsson, ledamot i kommunstyrelsen

I samarbete med dig.
”Jag har alltid trott på vars och ens förmåga och obestridliga rätt att styra över sitt eget liv så långt det är möjligt. För mig är det självklart att människor väljer att leva i vår kommun därför att den erbjuder ett gott liv i lugn och ro, lagom långt från storstäderna. Därför ska vi fortsätta att vara en grön kommun, gärna med fler och bättre skötta grönområden och idrottsplatser. Barnen ska ha en fotbollsplan på springavstånd. Och de som behöver hjälp för att kunna leva självständigt ska få det – speciellt våra äldre, som självklart ska ha rätt att få levererat varm mat. Varje dag.”
Ulf Jobacker, ledamot i kommunstyrelsen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".