Skånepartiet i Svedala

Pensionärsfrågorna är det viktigaste för Skånepartiet.
Behandlingen av våra äldre visar hela samhällets moraliska nivå. Det är en stor skam, att pensionslöftena har brutits genom en 5-partiuppgörelse i riksdagen. ATP har förstörts. Göran Persson har kritiserat uppgörelsen när han var i Australien. Här vågar han det inte, tydligen.

Kommunen måste aktivt hjälpa till för att få Skåne självständigt.
Äldrevården är en kommunal fråga, men pensionssystemet är en statlig. Så snart Skåne blivit självständigt, alltså en egen stat, kan Skåne själv återställa pensionerna och även återstarta Barsebäcksverket mm. Det är alltså enormt viktigt, att Skåne blir självständigt.

Inflyttningspolitiken
Vi måste av bland annat ekonomiska skäl återgå till den inflyttningspolitik som vi hade före 1984. Den var alla riksdagspartier överens om. Det var då ingen kontroversiell fråga. Men därefter har inflyttningspolitiken spårat ur totalt. Innan vi återgår till den tidigare politiken måste alla som är här integreras i vårt samhälle och helt acceptera detta. Under den tiden kan vi inte ta emot ytterligare inflyttare, det måste vara stopp under ett par tre års tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".