Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Kristdemokraterna i Trelleborg

Kristdemokraterna i Trelleborg driver en aktiv politik för att alla i samhället ska kunna få uppleva både trygghet, gemenskap och valfrihet.

Barnomsorgen och skolan
Föräldrarna måste kunna ge mer tid åt barnen och det måste skapas  större möjligheter för föräldrar att välja barnomsorg eller själv ta hand om sina barn  mot ersättning. Dessutom måste barngruppernas storlek minska. Det handlar om valfrihet och rättvisa.

Vi vill ha en grundskola som lär för livet, där ordning och reda gäller och där elever får möjlighet att hänga med

Äldreomsorg
Vi vill ha en äldreomsorg med boendegaranti ,en direktkontakt till äldreomsorgen i kommunen, och vi vill införa en ny typ av boende s.k. gemenskapsboende

Vi vill uppvärdera anhörigstödet och vill att äldreomsorgen ska ges en rättssäker tillsyn och behovsbedömning och du ska ha eget val inom hemtjänsten men kommunen ska garantera kvaliteten.

Näringslivet
Vi vill vidare arbeta för att förbättra närings- och företagsklimatet både i stad och på landsbygden genom konkurrensutsättning av vissa verksamheter, samt satsning på lantbruksturism och lantbruket ska ha rättvisa villkor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".