Säkrare skolskjuts i Lomma och Staffanstorp

Barnen Staffanstorp och Lomma får nu säkrare skolskjuts. Från och med höstterminen används endast bussar med säkerhetsbälten på alla platser.
Barnen Staffanstorp och Lomma får nu säkrare skolskjuts. Från och med höstterminen används endast bussar med säkerhetsbälten på alla platser. Planerna på säkrare skolskjutsar har funnits en längre tid, men har inte gått att lösa ekonomiskt förrän nu. I årets upphandling krävde därför kommunerna att alla bussar skulle ha säkerhetsbälten. -Vi tycker att det är väldigt viktigt att våra barn får en så säker transport som möjligt till sina respektive skolor, säger Margith Svensson som är inköpschef i Staffanstorp och Lomma kommun. Till hösten kommer barnen att få åka i helt nya bussar som förutom säkerhetsbälten har senaste tekniken och ett modernt miljötänkande. Upphandlingen av skolskjutsverksamheten kostar 5,5 miljoner kronor. Det utökade säkerhetskravet innebär en ökad kostnad på omkring hundratusen kronor för kommunerna. - Jag tycker inte att det är någon stor ökning i förhållande till den säkerhet som vi då kan erbjuda våra barn, säger Margith Svensson. Hon tycker att fler kommuner borde följa Staffanstorp och Lommas exempel och i samband med kommande upphandlingar kräva att alla platser utrustas med bilbälten. - Jag tror att det kommer att bli så eftersom kommunförbundet centralt har en projektgrupp som håller på att arbeta fram en handbok för just upphandling av persontrafik med buss, säger Margith Svensson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".