Höganäsföretag i blockad

Byggnadsarbetarförbundet försatte idag Höganäsföretaget HDT Entreprenad i blockad till följd av en tvist om tre anställdas löner.
Enligt Byggnads skulle arbetarna ha mellan 10.000 och 12.000 kronor för två veckors arbete med en villa, men fick bara 2.000 kronor. - Allt byggnadsarbete på företagets arbetsplats i Arild är försatt i blockad, och det innebär att inget annat företag kan gå in och överta jobbet förrän HDT Entreprenad har betalat ut löner, reseersättning och helglöner till de anställda gubbarna, säger Ingemar Svensson, ombudsman i Byggnads, till P4 Radio Malmöhus. Han säger att facket kan hålla företaget i blockad länge. - Så länge som fordras för att de ska få sina pengar, säger Ingemar Svensson. Enligt HDT Entreprenads vd Jörgen Wallin har de tre arbetarna inga fordringar på företaget, de har redan fått de pengar de ska ha. - I januari, februari och mars har de fått förskottsutbetalning för semester. - I den senaste lönespecifikationen framgår att de fått vad de ska ha och den sändes till facket i dag, säger han till P4 Radio Malmöhus. Anledningen till missförståndet är enligt Jörgen Wallin att de tre anställda inte fått alla lönespecifikationer och att de heller inte frågat efter dem tidigare. - Jag kan väl säga att det väl är min del i det hela, att de inte blivit utlevererade. - När de nu ser och får alla lönespecifikationer och även facket så kan de klart räkna ut att det de har fått är riktigt, säger Jörgen Wallin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".