Krisen snart över på ortopeden i Ystad

Problemen på ortopedavdelningen på Ystads lasarett kan nu vara på väg att lösas. Efter en krisartad tid hoppas nu chefläkare Anders Nevander att vårdavdelningen snart ska kunna öppnas på nytt.

På Ortopeden på Ystads Lasarett har man gått igenom en minst sagt besvärlig tid. Det har bland annat rått akut läkarbrist sedan fyra av fem specialister sagt upp sig efter beskedet att alla planerade knä- och höftledsoperationer flyttas till Trelleborg. Dessutom lades ortopedins vårdavdelning ned och patienterna spreds ut över sjukhuset. Det var dessutom nära att hela den ortopediska akutverksamheten skulle försvinna till Lund.

- Vi har kunnat rekrytera en ny verksamhetschef på ortopedin. Dessutom har vi nyanställt en erfaren ortoped ifrån Mora. Vi har även vidtagit åtgärder så att patienterna kommer att samlas på en vårdavdelning på lasarettet. Det hoppas vi ska medföra bättre arbetsmiljö för både läkare och personal, bättre läkarkontinuitet och kvalitet för patienterna. Det tycker jag är den allra viktigaste konsekvensen, säger Anders Nevander chefläkare på Ystad lasarett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".