Danskarnas intresse för Sverige ökar

Svenskarnas intresse för Danmark svalnar, medan danskarnas intresse för Sverige ökar. Det visar en opinionsundersökning som danska analysinstitutet Sonar gjorde i juni.
Allt färre svenskar säger att dom är intresserade av att skaffa fritidshus, arbeta eller att bo i Danmark, medan danskarna är av annan uppfattning enligt undersökningen som är beställd av Öresundsbrokonsortiet. Undersökningen visar att allt fler danskar vill köpa fritidshus i Sverige. Den gruppen har ökat från elva procent till 16 procent jämfört med en tidigare undersökning i december förra året. Fler danskar kan också tänka sig att söka arbete eller utbildning i Sverige. Danskarnas intresse för fritidsaktiviteter som sport, shopping och sevärdheter på svensk mark har ökat lite grand, men fortfarande vill bara var fjärde invånare på Själland ha denna typ av upplevelser på svenska sidan. Däremot har andelen skåningar som vill ha kulturupplevelser i Danmark faktiskt minskat. Från drygt 50 procent till drygt 40 procent.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".