Storbråk på Kiviks marknad

Årets Kiviks marknad är i full gång men inleddes med storbråk. Knallarna på marknaden är arga på arrangörerna som sägs ha sålt samma marknadsplatser flera gånger.
- Här var allmän kaos, och en viss frustration i luften. Jag tror en tioåring hade planerat det här bättre, säger Bosse, en av knallarna på marknaden. Fast klockan är tolv är det många försäljare som inte kommit igång, de har helt enkelt inte hittat sina platser. Men enligt Tony Andreasson som är ny föreståndare för Kiviks marknad i år, säger att det inte stämmer att samma plats sålts flera gånger. - Nej, vi har markeringar och kartor över marknadsplatsen, säger han men medger att det blivit en del omorganiseringar. På Kivik markand strävar man efter att de återkommande försäljarna ska ha samma plats varje år. - Vissa knallar luras och säger de stått på en plats tidigare år fast de inte gjort det och då blir de äldre arga, eftersom det är deras plats, säger Tony Andreasson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".