Inga nedskärningar trots köpet av Pharmacia

Det blir inga nedskärningar på Pharmacias fabrik i Helsingborg, efter att den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer nu köpt upp Pharmacia. Den bedömningen gör Håkan Åström, som är VD för Pharmacia Sverige.
Trots att bolaget förväntas spara 23 miljarder kronor om året genom uppköpet av Pharmacia Sweden, tror Håkan Åström att personalen i Helsingborg blir oumbärlig för Pfizer. - I Helsingborg har vi en unik kompetens när det gäller produktutveckling och produktionen av Nicorette och det kommer att vara en värdefull tillgång i det nya Pfizer, säger han till P4 Radio Malmöhus. Han tror framförallt att neddragningarna kommer att drabba de båda läkemedelsföretagens huvudkontor, som ligger i USA, eftersom man inte behöver ha dubbla administrativa enheter efter sammanslagningen. Från fackligt håll ställer man sig också positiv till uppköpet. - Det som är viktigt är att man blir större och ett starkt företag och det borde i sin tur generera mer arbete, säger Lennart Persson, representant för Svenska Industritjänstemannaförbundet på Pharmacias fabrik i Helsingborg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".