Slagthuset kanske läggs ner

Slagthuset i Malmö kan komma att avvecklas nästa år om det blir en hyreshöjning. Förra året gick Slagthuset med förlust och därför sänktes hyran. När nu fastighetsägaren Wihlborgs vill höja hyran, har Slagthuset informerat länsarbetsnämnden och sina 31 anställda om att det kan komma att läggas varsel om uppsägningar.

– Vi har inte kommit fram till något resultat i förhandlingarna och då måste vi berätta det för personalen. Om vi inte lyckas i förhandlingarna så upphör vår verksamhet på Slagthuset den siste mars 2007, säger marknadschef Claes Schmidt.

Slagthuset har tappat kunder. Nattklubben har idag hälften så många besökare per helg som för fem år sedan, lunchrestaurangen har tappat en tredjedel. En stor del beror på ombyggnaden av citytunneln, menar Claes Schmidt. När företaget förra året hade ekonomiska problem förhandlade man ner hyran. Så ser dock inte Wihlborgs det. Snarare att Slagthuset fick en tillfällig hyresrabatt och nu vill man tillbaks till den gamla hyran.

– Det är möjligt att konkurrensen ökat i nöjesbranschen, men då måste man ta tag i det, istället för att minska kostnaderna, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".