Konvexlukt åtalsprövas

Efter en rad klagomål från de boende i närheten av slakteriavfallsanläggningen konvex i Krutmöllan gjorde länsstyrelsen två oanmälda inspektioner i somras. Nu överlämnar de ärendet till åtalsprövning. För läget på anläggningen var långt ifrån det önskvärda.

– Anläggningens portar till intagshallen stod öppna, där låg döda kroppar och vätska rann ut på gårdsplanen. Flera andra portar var öppna och det luktade väldigt mycket, säger, Malte Nilsson på länsstyrelsens miljöavdelning.

Så får det inte se ut. Enligt det villkor man har för verksamheten så ska dörrarna vara stängda för att lukten inte ska sprida sig. Några kilometer från anläggningen finns flera bostadsområden och många av de boenden där har reagerat och klagat till länsstyrelsen.

Nu har man lämnat det här till åtalsprövning. Men oberoende hur det går så kommer verksamheten på Krutmöllan att upphöra tror Malte Nilsson.

– Man har kommit på en ny metod. Den process som Konvex använder kommer att upphöra, kanske redan i höst, säger Malte Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".