Rånkommissionen kvar åtminstone ett år

Rånkommissionen i Malmö, som inrättades för knappt ett år sen för att komma åt personrånen, kommer att få fortsätta sitt arbete minst ett år till.

- Att vi har haft en rånkommission i verksamhet i princip alla dagar i veckan det har givit resultat både när det gäller lagföring men också när det gäller att få ungdomar att man måste ändra beteenden. Det här arbetet måste fortsätta för att vi måste få en kontinuitet.

Förra året ökade antal personrån med hela 41 procent i Malmö.

Polisen bestämde sig då för att ta i med hårdhandskarna och för knappt ett år sedan startade man den speciella rånkommission, som har som uppgift att bekämpa framför allt ungdomsrånen.

Kommissionen har under året lyckats spränga flera rånarligor och rånstatistiken har gått ner. Och nu får man alltså fortsätta ytterligare ett år.

Men kommissionen består inte bara av Malmöpoliser. Utan dels av förstärkningar från andra polisområden och dessutom samarbetar man nära med de sociala myndigheterna i Malmö. Om förstärkningarna utifrån kommer att finnas kvar beslutas av länspolismästaren senare i höst men samarbetet med Malmö stad kommer sannolikt att fortsätta säger Ulla Ardermark - Paulsson.

- Det skulle jag nästan kunna lova att det kommer åtminstone att finnas kvar som idag. Vi har ett jättebra samarbete med Malmö kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".