Region Skåne satsar på invandrarröster

I år gör Region Skåne en extra satsning på att få fler invandrade att rösta i valet. Bland annat har Regionen skickat ut en tidning om valet till alla hushåll i Skåne där information ges på åtta olika språk.

Syftet med att ge information på många olika språk är att få fler invandrare att rösta i regionvalet. För att få göra det ska man ha varit folkbokförd i Sverige i minst tre år. Medborgarskap krävs inte när det gäller val till kommun och region.

Förra valet var det 35 procent av de utlandsfödda som inte är svenska medborgare som röstade i regionvalet i Skåne. Fler borde utnyttja denna demokratiska rättighet, tycker Region Skåne och satsar alltså därför extra på just denna grupp.

Bodil Tingsby tycker helt klart att det är värt de två kronor och 50 öre som varje tidning kostat att producera. Och räcker inte det är hon beredd att ta i mer nästa val.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".