Ombyggnad av tågvinden på Musikteatern skjuts upp

Malmö musikteater måste på kort varsel lägga om delar av nästa års repertoar. Detta sedan det blivit klart att det inte blir någon ombyggnad av teaterns tågvind som det var planerat.
Med kort framförhållning måste man nu planera om repertoaren för april, maj och september nästa år, eftersom man inte hade något på stora scenen då med tanke på ombyggnaden. - Vi måste få fram minst en stor uppsättning alternativt ett antal mindre uppsättningar med väldigt kort varsel, säger Mats Carlfalk som är ekonomichef på Malmö Musikteater. Vilken eller vilka pjäser man lägger in under perioden är inte klart. Tanken var ju att man skulle spela Carmen på piazzan framför teatern under byggtiden. Vad som händer med det är också oklart men att flytta in den produktionen är inget alternativ, säger Carlfalk. Ombyggnaden av teaterns tågvind kommer kosta runt 50 miljoner kronor och tar 6 månader att genomföra. Att det nu skjuts på framtiden ställer också till de närmaste årens planering eftersom man inte riktigt vet när ombyggnaden kommer ske. Normalt har man en framförhållning på nästan två år för en stor uppsättning. Den kortare tiden gör att det blir dyrare än normalt. - Det blir svårare att engagera artister och vi får bygga med kortare tider. Det är klart att det blir lite dyrare, säger Mats Carlfalk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".