Extra hjälp på solsemestern

Nu kan handikappade Jennie Nilsson i Ekeby få åka på solsemester. Länsrätten ger henne rätt att få utökad assistans från Bjuvs kommun och kammarrätten ger inte kommunens överklagande något prövningstillstånd.
De flesta människor har möjlighet att någon gång i livet företa en utlandsresa. För att Jennie Nilsson skall kunna leva som andra bör också hon få företa en sådan resa, skriver länsrätten i Skåne i sin dom. Jennie Nilsson är 24 år, har varit handikappad i hela sitt liv och kräver ständig passning. För att hon skulle få leva ett liv som sina jämnåriga kamrater ansökte hennes mamma om utökad assistens för sin dotter under en veckas solsemester. Hon ville att Bjuvs kommun skulle betala assistenternas biljetter. Men det ville inte kommunen och därför överklagade mamman till länsrätten som gav familjen rätt. Bjuvs kommun överklagade i sin tur beslutet till kammarrätten som nu alltså inte ger något prövningstillstånd. Rune Ohlsson, områdeschef för handikappsomsorgen i Bjuvs kommun, säger att Jennie Nilssons ärende kommer att bli vägledande i liknande fall och att hon nu kommer att få utökad assistans till en utlandsresa.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".