Flygbolaget Falcon Air går i konkurs

Flygbolaget Falcon Air lämnade själva in sin konkursansökan i fredags. Men de 70 anställda på Sturup informerades inte om beslutet.

En av de drabbade är Peter Lovén, kontaktperson för pilotfacket. Han säger att styrelseordföranden Jan Salloum så sent som i torsdags förnekat att man skulle försättas i konkurs. Nu fick han istället läsa om det nya beskedet i morgontidningen. Samtidigt är han inte särskilt överraskad.

- Det är synd att man får veta det på det här sättet, men vi visste att det var ganska nära. Finns det inga pengar i bolaget så finns det bara konkurs kvar.

Peter Lovén tror inte att det är svårt för honom att få ett nytt pilotjobb. Vad som händer med de andra 69 anställda är dock oklart. Han säger också att han så sent som i juni fick information om att bolaget haft en vinst på 6 miljoner kronor under årets första hälft. Vad som gått snett för flygbolaget vet han inte, men han menar att varken insynen eller styrningen från Falcon Airs ledning har varit bra.

Men Peter Lovén är mest upprörd över hu den förra ägaren, Posten, skött försäljningen av flygbolaget från första början.

- Vi motsatte oss försäljningen av Falcon Air och skrev till Tomas Östros, Ulrika Messing och Postens vd och berättade det. Men vi fick inget svar från någon av dem. Nu kan vi bara försöka göra det bästa för våra anställda när det gäller att skaffa jobb och så ska vi ta tag i Postens hantering av försäljningen. Vi vill att det ska granskas ordentligt.