Skärpt kunskapskontroll i Staffanstorp

Nästan var tionde grundskoleelev i Staffanstorps kommun når inte kunskapsmålen när de går ut nian. Nu skärps kraven på skolorna att rapportera elevernas resultat redan från årskurs två till Barn- och utbildningsnämnden.

– Vi vill ha reda på vilka som når måluppfyllelsen i alla klasser, vilka som inte gör det och vad man tänker göra åt det, säger Per-Ove Kjellborn, moderat ordförande i barn och utbildningsnämnden i Staffanstorp.

Tanken är att man ska fånga upp elever som inte når kunskapsmålen så tidigt som möjligt. Att vänta till de nationella proven i femman och nian är för sent, tycker Per-Ove Kjellborn.

För även om skolorna vet hur det är ställt med kunskapsnivåerna bland eleverna vill politikerna också få in rapporterna för att kunna bedöma om det behövs mer resurser, eller om det är lärarna som behöver fortbildning.

Nyordningen ska införas till vårterminen. Först ska alla grundskolor i Staffanstorp skriva på de nya avtalen. Enligt Per-Ove Kjellborn har man mest fått positiva reaktioner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista