Klart för bostadsby i Malmö

Nu är det helt klart att MKB:s bostadsby för hemlösa blir av. Redan efter semestrarna startar bygget och i slutet av november kan 32 av Malmös hemlösa få en egen bostad.
Det är i korsningen Stadiongatan, Per Albin Hanssons väg bakom en av Mobilias parkeringsplatser som bostadsbyn ska stå klar om bara några månader. Byggandet går fort eftersom husen byggs på fabrik och levereras färdiga. Men även om byggandet går fort så har det varit en lång väg hit, nästan tre år har det tagit innan alla avtal nu till slut blivit klara i sommar. Bostadsbyn ska se ut som vilket litet villasamhälle som helst. Men varje hus är indelat i mindre bostäder. Framförallt i mindre ettor på 22 kvadratmeter. MKB investerar omkring 15 miljoner och Malmö kommun upplåter marken. MKB ska hyra ut bostäderna till stadsdelarna som får betala 1,5 miljoner kronor i hyra per år. Södra Innerstaden har det totala ansvaret för samordningen av uthyrandet. I samarbete med de andra stadsdelarna ska de fördela bostäderna på de stadsdelar i Malmö där behovet är som störst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".