Ystads lasarett anmäls för försumlighet

Ystads lasarett har blivit anmälda för försumlighet. Det är föräldrarna till en 17-årig pojke i Svedala som anser att deras son kunde fått bestående men efter en nackskada som lasarettet behandlade fel.
Det var när pojken hoppade på en så kallad hoppkudde på ett nöjesfält som den 17-åriga pojken skadade nacken. Han fördes till Ystads lasarett där han röntgades och läkaren konstaterade att det endast handlade om mjukdelsskador, skriver Skånska Dagbladet idag. Pojken fick bära ett mjukt nackstöd i två veckor. Men efter den tiden var smärtorna kvar och efter ännu en röntgen - den här gången på Trelleborgs lasarett - hittades både en fraktur och en kotförskjutning. Pojken fördes till Universitetssjukhuset MAS i Malmö för operation och måste nu bära en stöttande så kallad haloväst i två månader. I föräldrarnas anmälan till Socialstyrelsen anser dom att Ystads lasaretts försumlighet kunde ha lett till bestående men om inte pojken till slut fått rätt behandling.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".