Missförstånd bakom grannarnas klagomål

Snart startar Åsagårdens behandlingshem i Lövestad sin verksamhet, trots att vissa grannar har klagat på hemmets inriktning.
De klagomål som har kommit in till Länsstyrelsen bygger på ett missförstånd enligt föreståndare Åsa-Marie Sundström. Vissa grannar har fått information om att hemmet skulle ta emot enbart vuxna människor för behandling av missbruk och oron var då att missbrukarnas bekanta skulle komma och störa omgivningarna. Men verksamheten vänder sig i själva verket till mammor och deras barn. Skillnaden är väsentlig eftersom behandlingen berör så kallad omsorgssvikt vilket innebär att mamman inte har förmågan att tillgodose sitt barns basala behov. Under den behandlingen får inte mamman ha ett pågående missbruk och skulle så vara fallet har Åsagården ett samarbete med Nämndemansgården. Nu har behandlingshemmet varit i kontakt med grannarna och missförståndet är utrett. - Det känns bra att grannarna har förstått att det handlar om mammor och barn, säger Åsa-Marie Sundström, föreståndare på behandlingshemmet Åsagården i Lövestad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista