Loppisen i Malmö Folket park hotad

I helgen är det årets sista loppis i Folkets park i Malmö, men det kan också vara sista gången loppisen håller öppet alls. Styrgruppen som leder parken utreder nämligen om loppisen ska läggas ner. Som skäl anger man bland annat att både antal besökare och omfattning minskat.

Det här upprör malmöbon Lisbeth Kadfors som idag tänker protestera mot förslaget:
– Vi ska bland annat samla upp namnlistor, så vi ska gå vidare och lämna in namnlistor till gatukontoret och väcka alla Malmöbor som vill ha loppisen kvar.

Lisbeth Kadfors kallar protesten för Robin Hoodupproret. Hon och ett tiotal andra reagerade och engagerade sig när de fick höra talas om utredningen. Hon är själv en flitig besökare och har själv haft bord där ett par gånger hon menar att loppisen är en social institution för många.

Inga färdiga beslut
Det finns inga färdiga beslut om loppisen ska bort eller flyttas. Och Gunnar Eriksson som ansvarar för Folkets park kan inte heller säga vad man kan använda området till istället. Men han säger att både vikande intresse och det att det är en helgverksamhet ligger till grund för förslaget.

– Det är inte en tillgång för övriga parken de dagar det inte är loppmarknad. Jag tycker vi ska utreda frågan och se om den ska fortsätta där eller inte, säger Gunnar Eriksson, ordförande i styrgruppen för Folkets park i Malmö.

Ska utredas
Innan allt blir färdigt ska man utreda, skaffa sig ett underlag och bedöma. Kanske kommer man att prata med de som besöker eller säljer prylar på loppisen.

Tona Ishaq

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".