Elavbrott och telestörningar efter oväder

I ovädrets spår följde strömavbrott och störningar i telefontrafiken. Som mest var runt 29 000 av Telias kunder utan telefon och ett par tusen hushåll blev strömlösa.

Strömavbrotten drabbade framför allt östra Skåne sedan blixten slagit ner i stolpar, ledningar och transformatorstationer vilket ledde till överspänningar.

Personal från kraftbolaget Eon har under natten varit ute och felsökt och reparerat men fortfarande på söndagsmorgonen var runt 1 000 hushåll i framför allt Kristianstad, Osby och Bromölla utan ström.

Vid strax före halvfyra på söndagsmorgonen slogs strömförsörjningen till Teracoms radiomast i Ystad ut. Det gjorde att Sveriges Radios sändningar inte kunde höras i Ystad. Efter att tekniker hittat felet och bytt säkringar kunde man åter höra Sveriges Radios sändningar i samtliga kanaler vid elvatiden på söndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista