Helsingborgsstyret ännu oklart

Vilka som ska styra i Helsingborg är fortfarande osäkert. Men några alternativ börjar klarna både gällande vem som ska bli kommunstyrelsens ordförande och vilket parti alliansen ska styra med. Om de ska styra med något.

Moderaterna som är det största allianspartiet säger att dörren är öppen för både miljöpartiet och SPI, Sveriges pensionärers intresseparti. Men det kan också bli tal om ett minoritetsstyre.

Därför vill man helst bilda majoritet med miljöpartiet eller SPI. Båda de partierna förhandlar med alliansen, och inget vill uttala sig om vilka krav man kan tänkas ha.

En annan fråga är vem som ska bli kommunstyrelsens ordförande. Tre namn har nämnts som de troligaste kandidaterna. Det är Thomas Finnborg, moderaternas lokale ordförande, Peter Danielsson (m), riksdagsledamot och Carin Wredström (m), som sitter i styrelsen nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista