Flest bostäder till Södra Innerstaden och Centrum

Det blir stadsdelarna Södra Innerstaden och Centrum som tilldelas flest platser vid MKB:s Bostadsby för hemlösa i Malmö.
Södra Innerstaden kommer att ha det övergripande ansvaret och stå för tillsynen av området. - Varje stadsdel kommer att tillsätta sina lägenheter. Varje stadsdel har ju en bra bild och kännedom om de hemlösa som tillhör dem, säger Charlotte Sternskog, sektionschef i Södra Innerstaden i Malmö. Byggandet av de 32 lägenheterna sätter igång redan i mitten av augusti men man har ännu inte tagit ställning till vilka kriterier som ska gälla för att få en lägenhet i bostadsbyn. - Det kommer vi att göra under hösten. Tillfälligt boende Tanken är att de hemlösa bara ska bo tillfälligt i MKB:s bostadsby, men Charlotte Sternskog säger att man inte satt någon tidsgräns för hur länge man får stanna. Och det finns en risk för att de boende blir kvar länge. - Jo, ofta finns det en viss omsättning. Människor hittar ett annat boende eller man blir kanske blir sambo eller flyttar till en annan kommun. Men visst det kommer säkert att vara så att en del människor kommer att bo här under mycket lång tid här. 1500 hemlösa i Malmö Malmö har ca 1500 hemlösa och idag är det så svårt att hitta en bostad i Malmö att man i Södra Innerstaden försöker få de hemlösa att söka bostad i andra kommuner än Malmö. -Vi försöker att få dem att hitta andra alternativ än Malmö. Om det finns möjlighet för dem att finna en bostad och starta om sitt liv i en annan kommun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista