Sveriges television flyttar till Västra hamnen

Sveriges television storsatsar på Malmö, och planerar att bygga ett stort mediecenter på gamla Kockumsområdet i Västra Hamnen.

– Visionen är att det finns fem delar. SVT är en del, forskning och utbildning med högskolan och MINK är en annan del. En tredje del är ett projekthotell, där vi hoppas att företag och enskilda tar plats, säger Carina Brorman, enhetschef för SVT Syd.

Det ska även finnas ett tekniskt resurscentrum, med bland annat studioutrymmen, och till sist en publik mötesplats. Det innebär filmdagar och festivaler, som till exempel Designdagen Moving Images och Barn- och Ungdomsfilmfestivalen, som redan finns i Malmö.

När konkurrensen hårdnar, och vi hela tiden översköljs av information, ja då måste Sveriges Television ta nya tag. Och det vill man göra i Malmö, genom att samla alla aspekter av media på ett ställe. För Malmö är staden som anpassat sig till den nya tiden och till IT-åldern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista