Lyckad blodgivningskampanj

Blodcentralens kampanj som inleddes i maj visar redan goda resultat. Hittills har man överträffat målen med fyra procent. Det slutliga målet är att Skåne ska bli självförsörjande på blod.
- Vi har ju att upp vissa mål, och vi har klarat dem med råge, säger Thomas Attnäs, informatör på Blodcentralen Skåne. Trots att det är semestertider så har blodgivarna tydligen uppmärksammat Blodcentralens kampanj "Ge en gång till". Kampanjen riktar sig till dem som redan är blodgivare. Regionen köpte blod för fyra miljoner i fjol I Skåne är det alltid brist på blod och man tvingas därför att köpa in från andra håll i Sverige. Förra året kostade det regionen fyra miljoner kronor. Det är onödiga utgifter som det inte hade varit så svårt att sänka, säger Thomas Attnäs. - Om vi bara plockar ut den grupp som ger blod en gång om året, ungefär 8000 givare, om de kom en gång till per år så skulle Skåne bli självförsörjande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".