Barn i Höganäs sniffar butangas

Polisen har efter en anmälan från en privatperson hittat ett stort antal tomma gasbehållare och plastpåsar i Kaptenens trädgård och just nu arbetar man på att ringa in ungdomarna. Samtidigt försöker dom sociala myndigheterna att få handlarna att inte sälja gas till minderåriga.
Det var den 20 juli som polisen fick en anmälan från en privatperson i Höganäs om att det satt barn och sniffade i Kaptenens trädgård i Höganäs. Enligt anmälaren var en ung pojke rejält påverkad och satt och hängde med huvudet. Men när polisen kom fram till platsen var barnen inte kvar. Kvar fanns bara ett stort antal plastpåsar och en större mängd tomma butangasbehållare. Polispatrullen som var på plats har nu lämnat över ärendet till närpolisen i Höganäs. Håkan Sjunnesson från polisen säger till HD att dom har några namn som dom jobbar med och att den yngste i gruppen är 12 år och den äldste 16 år och när dom är identifierade blir deras föräldrar underrättade. Butangas är ingen nyhet i drogsammanhang. Den finns bland annat lättillgänglig i cigarettändare. Berusningen är flyktig och det luktar inte om den som är påverkad. Även dom sociala myndigheterna känner till det inträffade i Höganäs. Lars Nilsson som är avdelningschef för enheten för individ och familjeomsorgen kommer att agera snabbt på två sätt. Dels handlar det om att informera föräldrarna, dels om att informera alla butiker i Höganäs, så att dom stoppar försäljningen till dom som är under 18 år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista