Minoritetsstyre i Landskrona

Nu är det klart att det blir ett minoritetsstyre i Landskrona mellan moderaterna, folkpartiet och miljöpartiet. Efter förhandlingar mellan allianspartierna och socialdemokraterna har man kommit fram till att det här blir den bästa lösningen.

- Jag tror att det är en lösning som har störst möjlighet att överleva, säger Torkild Strandberg (fp), som nu blir kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. 

Vid valet i september fick sverigedemokraterna i Landskrona nästan en fjärdedel av rösterna. Diskussionerna har efter det gått höga hur man ska lösa maktfrågan i Landskrona. Nu blir sverigedemokraterna tunga på vågen i kommunen.

- Tillsammans med socialdemkoraterna hade vi blivit starka rent mandatmässigt, men vi tycker att vi ska vara värderingsmässigt starka och det blir vi nu, säger Torkild Strandberg, som nu lämnar rikspolitiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".