Ord står mot ord om fejk i antikmässan

Arrangörerna av antikmässan i Helsingborg stäms nu av antikhandlaren i Eslöv. Arrangörerna tvingade honom att lämna mässan, efter att de bedömt vissa av hans konstföremål som fejk.
- Jag blev väldigt förvånad över ledningens beslut. Mycket av keramiken kommer från Asien och har bedömts av experter på olika museer, säger Lennart Nilsson. - Hur hade du velat att ledningen på mässan reagerat istället? - Är man osäker hade man kunnat be mig plocka bort sakerna från mässan och sedan diskuterat det hela istället för att döma ut allting. Lennart Nilsson har nu beslutat sig för att stämma Antikmässan i Helsingborg för utebliven handelsvinst och kommer begära ett skadestånd motsvarande 20 miljoner kronor. Men beslutet att tvinga Lennart Nilsson att lämna mässan var riktigt, det hävdar Hans Friedsam, en av arrangörerna till antikmässan i Helsingborg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".