Tysk lågpriskedja väcker protester

Tyska lågpriskedjan Liedl ska öppna ett sextiotal matvarubutiker i Sverige, bland annat i Åstorp, Bromölla och Tomelilla.
I Tomelilla har etableringen väckt protester. Den trafikutredning som Liedl presenterat för Tomelilla kommun duger inte, säger chefen för ICA i Tomelilla Per Anders Olofsson. - En översyn av trafiksituationen i Tomelilla är helt nödvändig. Jag tycker det har gått lite väl snabbt i kommunens behandling av ärendet. Den utredning som en konsultfirma gjort på uppdrag av kommunen visar att trafiken kommer att flyta väl även om Liedls butik kommer att ligga i Tomelillas mest trafikerade korsning. Det var teknikchefen i Tomelilla kommun, Leif Erlandsson, som beställde utredningen. - Vi har ju granskat utredningen och sett att den är riktigt gjord så jag ser ingen anledning för kommunen att göra en egen utredning, säger han. Men ICA-chefen Per Anders Olofsson hävdar att konsultfirman baserar trafikberäkningar på 6 år gamla mätningar av antalet bilar i korsningen. - Vi hoppas därför att det görs en ny utredning av korsningen, som är väldigt trafikerad säger Per Anders Olofsson. Per Anders Olofsson chef för ICA i Tomelilla. Reporter Lisa Ovesen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".