Svalöv vill köpa Äventyrslandet

Svalövs kommun vill köpa Äventyrslandet i Röstånga. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade på tisdagen att man ska föreslå fullmäktige att utnyttja den så kallade förköpslagen, som gör att kommunerna kan göra anspråk på större markytor.
Enligt Lennart Pettersson, ordförande i kommunstyrelsen, är det inte omöjligt att det blir bostäder på området.. - Det är en möjlighet att bygga ihop samhället med bostäder. Äventyrslandet, som startades i början av 80-talet, gick i konkurs i våras. Konkursförvaltaren har hittat en köpare som vill driva Äventyrslandet vidare. Det är Harry Franzén, som en gång var med och startade verksamheten. Lennart Pettersson säger att beslutet om att gå in och utnyttja förköpslagen inte alls har med att göra att det är Franzén som är köpare. Kommunen kan inte själv driva vidare Äventyrslandet, även om de tar över marken. Men Lennart Pettersson säger att verksamheten kan finns kvar ännu ett par år. Harry Franzén säger till P4 Radio Malmöhus att han kommer att överklaga beslutet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".